Kedves Érdeklődő! Tisztelt Olvasó!

A zöld a nyugalom, a remény, a biztonság színe. A természet jelképe. Éltető elemeink forrása. Csodáljuk, felhasználjuk és pusztítjuk. A legnagyobb veszélyt mindennapi tevékenységeink jelentik. Természetes, hogy vigyáznunk kell a természetre, környezetünkre, önmagunkra és másokra. Mindarra, amit kaptunk, hogy ilyen tisztaságban és szépségben adhassuk tovább az utódainknak. Meg kell óvni, tovább kell építeni és működtetni mindazt, amit már közösen elértünk.

Észak-kelet Pest és Nyugat-Nógrád megye 108 települése alkotja Önkormányzati Társulásunkat, amely a Zöld Híd Program tulajdonosi testülete. A felerészben Európai Uniós támogatásból megvalósult Zöld Híd Program végrehajtása érdekében hoztuk létre a Zöld Híd Régió Nonprofit Kft-t, amely mára az üzemeltetési feladatok mellett 44 település, 174 ezer lakosának közszolgáltatója is. A Börzsöny, a Dunakanyar, a Gödöllői Dombság, az Ipoly-völgy és a Galga-mente területén pedig közel 300 ezer ember a Zöld Híd Program partnere.

A Programban sok jót és hasznosat tehetünk együtt, egymásért, magunkért, a környezetünkért. A Program nyitva áll az itt élők előtt. Gazdálkodásunk átlátható, minden adatunk nyilvánosan elérhető. Célunk a hosszútávú, felelős és környezettudatos hulladékgazdálkodás feltételeinek fenntartása és fejlesztése.

A Zöld Híd Programban együtt dolgozhatunk ezekért a célokért. Közös sikerünk a szép és tiszta környezet, a rendezett település.  A Zöld Híd Programban együttműködni jó befektetés. Büszkék lehetünk rá, hogy mi valóban teszünk a környezetünkért, mert kellő figyelmet és időt fordítunk rá. A Program partnereiként megbecsüljük zöld értékeinket.  Tudatos döntésekkel vállalunk felelősséget a jövőért, a gyermekeinkért.

A Programban naponta történnek egyszerűnek látszó csodák, annak érdekében, hogy tiszta és egészséges környezetben élhessünk. A Zöld Híd nem csupán egy találó név, hanem egyben hitvallás is, amely összeköt, és nem elválaszt bennünket.

Tudjuk és valljuk: nincsen hulladék, csak érték.