A Zöld Híd program


Tisztelt Olvasónk, Kedves Látogató!


Őszinte örömünkre szolgál, hogy ellátogatott internetes honlapunkra.
Az itt található tartalmak a térségünkben bevezetésre kerülő új regionális hulladékgazdálkodási rendszer megismerését segítik és tájékoztatást adnak Önöknek e fontos közfeladat ellátása során elért eredményeinkről.
Környezetünk megóvása, természeti erőforrásaink kíméletes felhasználása egyre fontosabb mindennapi feladat, mely lassan, de biztosan forr egybe azzal a szóval, hogy Hazaszeretet! Életterünk tisztasága meghatározó, jelentős fokmérője kultúránknak.
Mint ahogyan első ránézésre ítéletet mondanak valakiről, ha meglátják házát, portáját, ugyanúgy mondanak ítéletet Hazánkról is, ha megnézik településeink szélét, erdeinket, parkjainkat, utcáinkat és tereinket.
Az új regionális hulladékgazdálkodási rendszer megvalósítása egy hosszú, rögös, mégis példátlan méretű önkormányzati összefogás eredménye.
110 települési önkormányzat polgármesterének, Képviselő-testületének, tervezőknek, kivitelezőknek és a projekt vezetőinek mintegy 6 év kitartó munkájára volt szükség, hogy elkezdődjön valami új életünk e fontos szegmensében.
Minden érdekellentét, konfliktus ellenére ez úton is köszönetet szeretnék mondani minden szereplőnek, aki részese volt az idáig tartó munkának és kérem is, hogy a jövőben is legyenek segítő partnereink.
Egyik legnagyobb tanulsága eddigi munkánknak, hogy nem égethetjük fel magunk mögött a hidakat, mert magunk is meglepődünk majd életünk során, milyen gyakran kell átkelnünk ugyanazon a folyón!
A hulladékgazdálkodás, környezetvédelem területén új szemléletet szükséges magunkává tenni, melyet így foglalhatnák össze:


A „probléma” szó helyett mondd inkább „lehetőség” és segíts!


Kérjük Önöket, Családjukat, Közösségeiket, legyenek partereink a most megkezdődő hulladékgazdálkodási munkában. Amit eddig megalkottunk nincs készen, közösen tanuljuk és fejlesszük majd, hogy hosszú éveken keresztül képes legyen megfelelni a kor kihívásainak.


Jó kalandozást kívánok a hulladékgazdálkodás világában!


Dr. Gémesi György
önkormányzati társulás elnöke
Gödöllő Város Polgármestere