„Együtt kell dolgoznunk gyermekeink jövőjéért!”

Újonnan megválasztott polgármesterek látogattak a Zöld Híd Program központjába 2014. december 16-án, kedden. Szendehely, Nőtincs, Őrbottyán, Felsőpetény, Bag vezetőit Farkas Balázs megbízott ügyvezető kalauzolta Kerepes, Ökörtelek-völgyben.

A 109 tulajdonos önkormányzat vezetői közül most személyesen öten tájékozódtak a Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. működéséről. 

Farkas Balázs ügyvezető rövid előadásban ismertette a polgármesterekkel a program eddigi eredményeit és a társaság, valamint az egész hulladékgazdálkodási szakma előtt tornyosuló problémákat. 

A települések első emberei láthatták, hogy a közszolgáltató felelős gazdálkodást valósít meg, viszont az elmúlt évek kormányzati intézkedései sajnos a jövő befektetéseitől, kötelező megtakarításai elől égetik el a forrásokat. Az önkormányzati tulajdonú társaság számára jelenleg szinte az egyetlen előremenekülési útvonal, ha érdemben képes növelni az újrahasznosítható, feldolgozható és továbbértékesíthető hulladékok mennyiségét. 2020-ra ezek arányát az európai uniós irányelvek szerint 50 százalékra kell növelni. 

A polgármesterek is látják, tudják, hogy ez a járható út - érződött ez abból is, hogy leginkább a szeletív gyűjtőszigetek, a lakossági szelektív gyűjtés és komposztálás kérdései, lehetőségei iránt érdeklődtek. Mindegyik szereplő tisztában van vele, hogy az ügyfeleket, településeik lakosságát minél szélesebb körben és alaposan tájékoztatni kell a szelektív gyűjtés kiemelt fontosságáról, hiszen a közös jövőnkről van szó. Ahogy Altsach Ignác, Szendehely polgármestere fogalmazott: „A gyermekeken keresztül kell megfogni a szülőket!”. Az Ügyvezető biztosította őket arról, hogy a közszolgáltató ehhez a munkához is megad minden segítséget, továbbá a saját lehetőségein belül biztosítja, hogy a szolgáltatás változatlan műszaki tartalommal és színvonalon a 2015-ös esztendőben is zavartalanul folyjon tovább.