Lomtalanítás

A kialakult járványügyi helyzet enyhítésével párhuzamosan ismét lehetősége van Ügyfeleinknek a lomtalanítási igények benyújtására.

Fontos, hogy adott időszakban csak az arra jogosult településeken élők jogosultak az igények leadására. Ez könnyen leellenőrizhető a "Lomtalanítás" menüpont alatt található "Településválasztó" ablaknál.

Fontos információk:

- Csak az tud leadni igényt, aki élő szerződéssel rendelkezik és nincs 1 számlánál több tartozása.
- Csak a megadott időkapun belül van lehetősége igényt leadni, a megadott benyújtási formákban.
- Az átadható lomok listáját és mennyiségét elolvashatják a tájékoztatóban.
- Feltétel, hogy a lomtalanítás időpontjában a helyszínen tartózkodjon a hulladék átadója (vagy meghatalmazottja) és aláírásával igazolja a lomhulladék elszállításának tényét. Amennyiben az ingatlanhasználó részéről a Közszolgáltatóval közösen egyeztetett időpontra nem történik meg a hulladék átadása és ezért a lomtalanítás meghiúsul, úgy új időpont egyeztetés már nem lehetséges!
 - A lomokat a kapuhoz közel, vagy a kapun belül kell tárolni az átadásig, amíg az elszállító gépjármű megérkezik. Az érkezés időpontját 1 héttel előtte emailen, vagy telefonon jelezzük Ügyfeleinknek. 
- A bejelentés nélkül történő hulladék, közterületre történő kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül, mely szabálysértési birság kiszabásával jár. A közterületre kihelyezett hulladékok nem kerülnek elszállításra!
-  Idén mobilbaráttá tettük a felületet, így külön alkalmazás nélkül, a www.zoldhid.hu-n elérhető a lomtalanítás menüpont alatt a lakossági és társasházi igénybejelentő lap.