Péntek délre normalizálódhat a helyzet a gödöllői hulladékfeldolgozó központban

A megfagyott eső miatt Gödöllő közelében hétfő délután leszakadt egy távvezeték. A térség hulladékfeldolgozási központja Kerepes Ökörtelek-völgyben így három napon át áram, fűtés és telefon nélkül maradt. A Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. saját aggregátorával az alapellátást biztosította, a társaság szolgáltatási területéről folyamatosan érkező hulladékot le tudták mérni, és megfelelően el tudták helyezni.

Az irodaépület és a számítógépes rendszerek működéshez szükséges energia azonban nem állt rendelkezésre, így az irodai dolgozókat rendkívüli szabadságra küldték és az ügyfélszolgálat sem működött.

Farkas Balázs megbízott ügyvezető igazgató elmondta, hogy a 285 ezer főt ellátó társaság megfelelő áramellátását csak egy külön, nagyteljesíményű aggregátor üzembe helyezésével lehetett megoldani, amit az ELMŰ-ÉMÁSZ bocsátott rendelkezésre. A rendszereket sikerült újraindítani, a hulladékfeldolgozó péntek délelőttre már teljes kapacitásával üzemelni fog és az ügyfélszolgálat is fogadja az érdeklődőket.

A gyűjtőjáratok hétfő óta, a rendkívüli helyzet ellenére is fennakadás nélkül, folyamatosan szállítják el a keletkezett hulladékot.