TeSzedd! 2019: 10 769 megtöltött zsák és 40,38 tonna egyéb hulladék

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg Magyarországon a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű szemétgyűjtési akciót. A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. harmadik éve támogatja az ehhez a „nagytakarításhoz” csatlakozó önkéntesek munkáját, hiszen a társaság kiemelten fontosnak tartja a lakosság aktív részvételét a felelős hulladékkezelésben.

2019-ben meghosszabbodott az akció időtartama: a résztvevő önkéntesek egy héten át – március 18. és 24. között – tisztították meg lakókörnyezetüket a felgyülemlett hulladéktól – szemben a korábbi, péntektől vasárnapig terjedő három nappal.

A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. szolgáltatóként vett részt a programban, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft. (NHSZ) felkérése alapján. Cégünk a kerepesi ökörtelek-völgyi, a nógrádmarcali, a nagymarosi és a bernecebaráti telephelyei megnyitásával segítette az önkéntesek munkáját. Az akcióhoz csatlakozott három alvállalkozónk – a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft., a Szada Nova Nonprofit Kft. és a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. –, akik az összegyűjtött hulladék elszállításában segédkeztek.

Az idei szemétgyűjtési akcióban országszerte 67 település vett részt, a szervezők 151 gyűjtőpontot jelöltek ki és közel 4732 önkéntes töltötte meg szeméttel az erre a célra készített, logóval ellátott zsákokat, hogy élhetőbbé tegye közvetlen környezetét.

Társaságunk szolgáltatóként az önkéntesek által telepakolt zsákokat és összegyűjtött egyéb hulladékokat – amelyek nem fértek el azokban – szállította el a hulladéklerakókba.

A TeSzedd! 2019 elnevezésű akció során 10 769 zsákot sikerült megtölteni, ezen felül pedig 40,38 tonna egyéb hulladékot gyűjtöttek össze az önkéntesek.