Hírek

A műanyag zacskók használatának korlátozásáról fogadott el törvényjavaslatot a német kormány

Az európai trendek egyre inkább a műanyag csomagolóanyagok használatának csökkentése felé mozdulnak el. A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. honlapján A hasznosítható műanyagok és jelölésük oldalon találhat hasznos információkat a műanyag hulladékokról, és a szelektív hulladékgyűjtő szigetekről is tájékozódhat.

2019-11-20 00:00:00

Nyílt nap a Kerepes, Ökörtelek-völgyi Központunkban

A Zöld Híd B.I.G.G. Nkft. a már közel tíz év hagyományaira épülő oktatási programja mellett 2019. november 23-án (szombat) az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében nyílt napot tart családoknak. A Kerepes, Ökörtelek-völgyi Regionális Központot előzetes jelentkezés és visszajelzés alapján két alkalommal a Művészetek Háza Gödöllő parkolójából induló busszal (Zöld Híd Program felirattal ellátott) lehet megtekinteni.

Indulási időpontok: 10:00, 13:00

2019-11-18 00:00:00

Nagyrészt a helytelen lakossági tüzelés felel a légszennyezettségért

A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft illetékességi területén élő lakosok a felelős hulladékgazdálkodással szintén tehetnek azért, hogy jobb minőségű legyen lakókörnyezetük levegője. Honlapunk Közszolgáltatások menüpontját böngészve megtalálja, hogy mely típusú hulladékot miként tudja társaságunk átvenni.

2019-11-05 00:00:00

Ismét útnak indult a Zöld Híd busz

Örömmel tájékoztatjuk a kedves intézményvezetőket, pedagógusokat és érdeklődőket, hogy edukációs programunk keretében a 2019–2020-as tanévben ismét útnak indítottuk a Zöld Híd buszt.

A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. Kerepesen, az Ökörtelek-völgyben és Nógrádmarcalban működő hulladékkezelő központjai egész évben díjmentesen látogathatók.

2019-10-22 00:00:00

Videó: Így aprítjuk a zöldhulladékot

 

A hulladékok hasznosításához többféle eljárást alkalmazhatunk. Ezek egyike a komposztálás: a biológiai folyamat eredményeként a zöldhulladék szerves részeiből humuszszerű anyag – komposzt – keletkezik, amelyet a mezőgazdaságban, a kertészetekben és a kertekben hasznosíthatunk. Videónkon megtekinthetik, hogy a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. által begyűjtött zöldhulladékot miként készítik elő a munkagépek a komposztálásra.

2019-10-18 00:00:00

Európai Hulladékcsökkentési Hét: „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemeted!”

 

2019. november 16. és 24. között rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hetet, amelynek mindenkori célkitűzését a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. szintén magáénak vallja. Közös törekvéseinket társaságunk mottója is kifejezi: „Nincsen hulladék, csak érték!”. A hulladék keletkezésének megelőzése a kiemelt témája az idei programsorozatnak, amelyre a helyi közösségek november 8-ig innovatív akcióötleteikkel jelentkezhetnek.

2019-10-17 00:00:00

Környezettudatos családi napon láttuk vendégül ügyfeleinket

Sikerrel zárult a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. Kör-forgatag elnevezésű családi napja. A Gödöllői Sportrepülőtéren a környezettudatosság jegyében szerveztünk színes programokat a különböző korosztályok számára.

A Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. személyes kapcsolat kialakítására törekszik ügyfeleivel – ennek érdekében hívtuk életre házhoz menő szolgáltatásunkat, valamint ezt az együttműködést kívántuk szorosabbra fűzni a szeptember 28-án megrendezett családi napunkkal.

2019-10-03 00:00:00

„Nincsen hulladék, csak érték!” – A jövő gyermekszemmel

A Kör-forgatag Családi Napon hirdettük ki a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. gyermekrajzpályázatának győzteseit. Felhívásunkban arra kértük az általános iskolásokat, hogy pályaműveiken keresztül mutassák be: hogyan képzelik el a jövőt egy olyan világban, ahol a teljes hasznosításnak köszönhetően nem keletkezik fölösleges hulladék.

2019-10-02 00:00:00

Kör-forgatag – a Zöld Híd családi napja a környezettudatosság jegyében

Szeptember 28-án, szombaton családi napot rendezünk a Gödöllői Sportrepülőtéren, ahol reggel 9-től este 7 óráig a környezettudatosság játssza a főszerepet. A „Kör-forgatagon” izgalmas és szórakoztató programokkal készülünk valamennyi korosztály számára.

2019-09-18 00:00:00

Újabb segítség a Felső-Tisza hulladékmentesítésére

Három lánctalpas, egy gumikerekes kotró, egy homlokrakodó, valamint tíz darab hulladékszállító konténer – egyebek között ezek annak az összetett technológiai gépláncnak a részei, amelyek Vásárosnaménynál álltak a Felső-Tisza megtisztításának szolgálatába. A PET kupa mellett ezzel újabb lendületet kap a terület – a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. által is kiemelten fontosnak tartott – hulladékmentesítése.

2019-09-17 00:00:00