Zöldhulladék gyűjtése

A zöldhulladékot tavasztól őszig, április 1. és november 30. között szállítjuk el a lakóingatlanoktól, a gyűjtési naptárakban megjelölt dátumokon. (A hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a Közszolgáltatás megrendelése oldalon leírt módokon tudja megrendelni.)

A zöldhulladék kihelyezhető az értékesítési partnereknél beszerezhető 110 literes biozsákban. Az 1 méternél nem hosszabb, max. 6 mm átmérőjű ágakat összekötegelve is elszállítjuk.

Nagy mennyiségű zöldhulladék esetén az ingatlan tulajdonosa saját zöld hulladékát komposztáló telepünkre szállíthatja be, ebben az esetben azonban kezelési-ártalmatlanítási díjat számítunk fel.

Az elszállításra szánt, bezsákolt, illetve kötegelt zöldhulladékot a saját ingatlan elé, az úttól 1-2 méterre kell kihelyezni a szállítási napot megelőző este vagy a megjelölt nap reggel 6:00-ig! Ügyeljen rá, hogy a gyűjtőzsák összefogható legyen.

1 m3 mennyiségig balassagyarmati és rétsági hulladékudvarainkban is átveszünk zöldhulladékot.

A zöldhulladékokból hulladékkezelő központjainkban található komposztálótelepeinken jó minőségű komposztot állítunk elő, amelyet értékesítünk is.

A zöldhulladék komposztálása >>>