Kedves Érdeklődő! Tisztelt Olvasó!

108 település alkotja az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulást, amely tulajdonosa a területet ellátó hulladékgazdálkodási nonprofit társaságoknak. Társulásunk tavaszi döntése alapján (Társulási Tanács 22/2016. (XI.24.) számú határozatának h) pontja) az eddigi közszolgáltató, a Zöld Híd Régió Nkft. tevékenységét és dolgozói állományát teljes körűen és folytatólagos üzemmódban a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. vette át 2017. április 01-től. Az Önkormányzati Társulás a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. többségi tulajdonosa.

2017 során társaságunk közszolgáltatási tevékenysége jelentősen kibővült: a ZH BIGG Nkft. 45 település helyett már 97 települést lát el komplex közszolgáltatóként, és még újabb települések csatlakozása várható. A Börzsöny, a Dunakanyar, a Gödöllői Dombság, az Ipoly-völgy és a Galga-mente területén közel 300 ezer ember a Társulás Zöld Híd Program partnere. Társulásunk célja a hosszútávú, felelős és környezettudatos hulladékgazdálkodás feltételeinek fenntartása és fejlesztése.

A zöld a nyugalom, a remény, a biztonság színe. A természet jelképe. Éltető elemeink forrása. Csodáljuk, felhasználjuk és pusztítjuk. A legnagyobb veszélyt mindennapi tevékenységeink jelentik. Természetes, hogy vigyáznunk kell a természetre, környezetünkre, önmagunkra és másokra. Mindarra, amit kaptunk, hogy ilyen tisztaságban és szépségben adhassuk tovább az utódainknak. Óvnunk, továbbépítenünk és működtetnünk kell mindazt, amit már közösen elértünk. Közös sikerünk a tiszta környezet, a rendezett település. Tudatos döntésekkel vállalunk felelősséget a jövőért, a gyermekeinkért és megbecsüljük zöld értékeinket.

Jelmondatunk: nincsen hulladék, csak érték!